Important GK Questions and Answers for IBPS and UPSC 2016

1.       Name the Indian who has won silver medal in 2015 Korea Open Badminton Tournament?

A.     Ajay Jayaram

B.     Chetan Anand

C.     Aditya Joshi

D.    Sanave Thomas

Answer : A

2.      Ladakh Festival is celebrated at which of the following state?

A.     Uttar Pradesh

B.     Bihar

C.     Rajasthan

D.    Jammu and Kashmir

Answer : D

3.      How much fund has been allotted for the National Integrated Power Development Scheme?

A.     Rs. 45,000 Crore

B.     Rs. 50,000 Crore

C.     Rs. 35,000 Crore

D.    Rs. 40,000 Crore

Answer : A

4.      Name the Indian Cricketer who has received the honorary life membership by the Cricket Club of India?

A.     M S Dhoni

B.     Virat Kohli

C.     Ajinkya Rahane

D.    Sachin Tendulkar

Answer : C

5.      Which of the following country has recently adopted new constitution to make the country’s transition to a secular and democratic republic?

A.     Maldives

B.     Sri Lanka

C.     Bangaldesh

D.    Nepal

Answer : D

6.      Who is the winner of 2015 Singapore Grand Prix of Formula One?

A.     Sebastian Vettel

B.     Nico Hulkenberg

C.     Nico Rosberg

D.    Danieal Ricciardo

Answer : A

7.      Who is the current President of Nepal?

A.     Abdulla Yameen

B.     Ram Baran Yadav

C.     Abdul Hamid

D.    Thein Sein

Answer : B

8.     Who is the winner of Jnangarima Manad Alankaran Award of Bharatiya Jnanpith?

A.     Satyapal Anand

B.     Syed Waheed Ashraf

C.     Syed Amin Ashraf

D.    Shamim Hanf

Answer : D

9.      Who is the author of “Hollywood Wives”?

A.     Viola Davis

B.     Michael Cristofer

C.     Jackie Collins

D.    Kylie Travis

Answer : C

10.  .International Day of Peace was observed on 21st September 2015. What is its theme for the year 2015?

A.     Learn to Love-Love Makes Peace

B.     Make Peace from your Home

C.     World Needs Peace and Prosperity

D.    Partnerships for PeaceDignity for all

Answer : D

 

Leave a Reply