Current Affairs for SSC CGL 2016 Jagaran Josh Review in Quiz Format

1. Kimia Alizadeh Zenoorin recently became the first Iranian woman to win an Olympic medal. She won the bronze medal in which sport?
a)    Taekwondo
b)    Badminton
c)    Tennis
d)    Swimming

Answer :  Taekwondo

2.    Who won gold in the taekwondo event in the 57kg category at the Rio Olympics?
a)    Nikita Glasnovic
b)    Eva Calvo Gomez
c)    Jade Jones
d)    None of the above

Answer : Jade Jones

3.    Which country won the gold medal in women’s football event at the Rio Olympics?
a)    Germany
b)    Great Britain
c)    France
d)    Sweden

Answer : Germany

4.    P V Sindhu recently secured a silver medal for India at the Rio Olympics. She is associated with which of the following sports?
a)    Tennis
b)    Squash
c)    Badminton
d)    Wrestling

Answer : Badminton

5.    India ranks at which spot in the 9th edition Global Innovation Index that released recently?
a)    25th
b)    66th
c)    67th
d)    84th

Answer :  66th

6.    The Union Ministry of Mines launched a web portal for star rating of major mineral mines. The system was developed with the help of which of the following companies?
a)    NASSCOM
b)    IBM
c)    Wipro
d)    National Institute of Smart Governance

Answer :  National Institute of Smart Governance

7.    Badminton player P V Sindhu recently won historic silver medal in women’s singles badminton event at Rio Olympics. Who won gold in the event?
a)    Wang Yihan
b)    Sain Nehwal
c)    Carolina Marin
d)    Dolores Marco

Answer : Carolina Marin

8.    Which Indian cricketer was recently made an honorary member of the esteemed Marylebone Cricket Club?
a)    Sachin Tendulkar
b)    Virat Kohli
c)    M S Dhoni
d)    Virender Sehwag

Answer : Virender Sehwag

9.    Which educational institute adopted five villages under the Namami Gange Programme to deploy its expertise to limit the flow of sewage into River Ganga?
a)    IIT-Kanpur
b)    IIT-Patna
c)    IIT-Mandi
d)    None of the above

Answer : IIT-Kanpur

10.    A two-day meeting of BRICS Women Parliamentarian’s Forum will be held in which city?
a)    Lucknow
b)    Udaipur
c)    Jaipur
d)    Varanasi

Answer : Jaipur

courtesy : Jagaran Josh

Spread the love

Leave a Reply