General Knowledge (GK) Questions with Answers for SSC CGL 2016

 

  1. Name the country which has got back the ban on oil exports after 40 years?

a) UK

b) US

c) China

d) Russia

Answer : B

2. Which of the following Indian Firm has been listed in the top 50 global R&D spenders?

a) Tata Motors

b) Mahindra Groups

c) Ashok Leyland

d) Adani Group

Answer : A

3. Which of the following team has won the 2015 FIFA Club World Cup for third time?

a) Manchester United

b) Barcelona FC

c) Arsenal

d) Real Madrid

Answer : B

4. Which of the following American Universities has launched the APJ Abdul Kalam Fellowship for Indian Students?

a) University of Pennsylvania

b) University of South Florida

c) Columbia University

d) University of California

Answer : B

5. Central Government has recently proposed to set up a Multi-purpose Capacity Building Institute at which of the following states?

a) Manipur

b) Assam

c) Arunachal Pradesh

d) Sikkim

Answer : D

6. Who is the first cricketer to hit 600 sixes in T20 cricket matches?

a) Suresh Raina

b) Chirs Gayle

c) Glenn Maxwell

d) Brendon McCullum

Answer : B

7. Who among the following has been recently honored with 2015 Sanctuary Legend Award?

a) S K Kumarasamy

b) Param Jit Singh

c) Ashok Kumar

d) Shrikant Bahulkar

Answer : C

8. Which state government has recently planned to set up the state’s first Petcoke (Petroleum Coke) based power plant?

a) Kerala

b) Karnataka

c) Maharashtra

d) Gujarat

Answer : A

9. Who is Peter Dickinson?

a) Russian Poet

b) British Novelist

c) British Singer

d) Russian Director

Answer : B

10. Who is the author of the book- “Globalization, Democratic and corruption: an Indian Perspective”?

a) Arvind Kejriwal

b) Pranab Mukherjee

c) Anna Hazare

d) Pranab Bardhan

Answer : D

 

 

Spread the love

Leave a Reply