English Mock Test for SSC CGL Tier 2 Exam 2016

In the following questions, a part of sentence is printed in bold. Alternatives to the bold part, which may improve the sentence, are given at (a), (b), and (c). Choose the appropriate alternative. In case no improvement is needed, mark (d) as your answer.

 

1.    She has slept for eight hours last night.

(a) slept

(b) had slept

(c) has been sleeping

(d) No improvement

Answer : A

 

2.    I have seen the film and she also have.

(a) has also

(b) has too

(c) too has

(d) No improvement

Answer : C

 

3.    He is in want of a reliable servant.

(a) refused

(b) needs

(c) declined

(d) No improvement

Answer : B

 

4.    He was rejected because he was too young.

(a) so

(b) hence

(c) though

(d) No improvement

Answer : D

 

5.    I hope than I shall get a First Class.

(a) I feel that

(b) I hope

(c) I am doing

(d) No improvement

Answer : B

 

6.    Check out the lay of the land before you make a decision.

(a) lie of

(b) lying of

(c) lie for

(d) No improvement

Answer : A

 

7.    .They could seen that the company had a limited life.

(a) could saw

(b) can have see

(c) could see

(d) No improvement

Answer : C

 

8.    In Hindi philosphy the life force is know in prana.

(a) known to prana

(b) known as prana

(c) knowing as prana

(d) NO improvement

Answer : B

 

9.    This is great holiday resort that is full in life.

(a) full within life

(b) filled in life

(c) full of life

(d) NO improvement

Answer : C

 

10. He lobbed the ball in the defenders’ head.

(a) over

(b) above

(c) With

(d) No improvement

Answer : A

 

 

Leave a Reply