Quantitative Aptitude Quiz 5

1.      A salesperson by mistake multiplied a number and got the answer as 3, instead of dividing the number by 3.What is the answer he should have actually got?

A.     3

B.     4

C.     5

D.    6

Answer : A

2.     A person was fined for exceeding the speed limit by 10 mph. Another person was also fined for exceeding the same speed limit by twice the same. If the second person was travelling at a speed of 35 mph, find the speed limit.

A.     12 Mph

B.     10 Mph

C.     20 Mph

D.    15 Mph

Answer : D

3.     There are 150 weights .Some are 1 kg weights and some are 2 kg weights. The sum of the weights is 260.What is the number of 1kg weights?

A.     40

B.     50

C.     30

D.    60

Answer : A

4.     A is driving on a highway when the police fines him for overspeeding and exceeding the limit by 10 km/hr.At the same time B is fined for overspeeding by twice the amount by which A exceeded the limit.If he was driving at 35 km/hr what is the speed limit for the road?

A.     20 Kmph

B.     15 Kmph

C.     12 Kmph

D.    18Kmph

Answer : B

5.     The sum of the digits of a two digit number is 8. When 18 is added to the number, the digits are reversed. Find the number?

A.     30

B.     35

C.     40

D.    32

Answer : B

6.     The cost of one pencil, two pens and four erasers is Rs.22 while the cost of five pencils, four pens and two erasers is Rs.32.How much will three pencils, three pens and three erasers cost?

A.     23

B.     22

C.     27

D.    28

Answer : C

7.     Fathers age is 5 times his son’s age. 4 years back the father was 9 times older than son.Find the fathers’ present age.

A.     30 Years

B.     40 Years

C.     35 Years

D.    50 Years

Answer : B

8.    If 20 men take 15 days to to complete a job, in how many days can 25 men finish that work?

A.     14 Days

B.     12 Days

C.     15 Days

D.    20 Days

Answer : B

9.     A shopkeeper bought a watch for Rs.400 and sold it for Rs.500.What is his profit percentage?

A.     20%

B.     35%

C.     30%

D.    25%

Answer : D

10.In a fraction, if 1 is added to both the numerator at the denominator, the fraction becomes 1/2. If numerator is subtracted from the denominator, the fraction becomes 3/4. Find the fraction.

A.     3/5

B.     2/7

C.     3/7

D.    4/7

Answer : C

Previous Aptitude Test Series Next
Spread the love

Leave a Reply