Quantitative Aptitude Quiz 2

1.      If 9x-3y=12 and 3x-5y=7 then 6x-2y = ?

A.     -5

B.     4

C.     2

D.    8

Answer : D

2.     If the value of x lies between 0 & 1 which of the following is the largest?

A.     x

B.     x^2

C.     -x

D.    1/x

Answer : D

3.     Which of the following fractions is less than 1/3

A.     22/62

B.     15/46

C.     2/3

D.    1

Answer : B

4.     If a boat is moving in upstream with velocity of 14 km/hr and goes downstream with a velocity of 40 km/hr, then what is the speed of the stream ?

A.     13 km/hr

B.     26 km/hr

C.     34 km/hr

D.    none of these

Answer : A

5.     A can have a piece of work done in 8 days, B can work three times faster than the A, C can work five times faster than A. How many days will they take to do the work together ?

A.     3 days

B.     8/9 days

C.     4 days

D.    can’t say

Answer : B

6.     A car travels a certain distance taking 7 hrs in forward journey, during the return journey increased speed 12km/hr takes the times 5 hrs.What is the distance travelled

A.     210 kms

B.     30 kms

C.     20 kms

D.    none of these

Answer : B

7.     Find (7x + 4y ) / (x-2y) if x/2y = 3/2 ?

A.     6

B.     8

C.     7

D.    data insufficient

Answer : C

8.    If on an item a company gives 25% discount, they earn 25% profit. If they now give 10% discount then what is the profit percentage.

A.     40%

B.     55%

C.     35%

D.    30%

Answer : D

9.     A certain number of men can finish a piece of work in 10 days. If however there were 10 men less it will take 10 days more for the work to be finished. How many men were there originally?

A.     110 men

B.     130 men

C.     100 men

D.    none of these

Answer : A

10.In simple interest what sum amounts of Rs.1120/- in 4 years and Rs.1200/- in 5 years ?

A.     Rs. 500

B.     Rs. 600

C.     Rs. 800

D.    Rs. 900

Answer : C

Previous Aptitude Test Series Next
Spread the love

Leave a Reply