| 1. Lending her name to a famous brand, who was the Greek Goddess of Victory?
Answer : Nike |
| 2. From what port did the Titanic set sail on its fateful voyage?
Answer: Southampton |
| 3. What is the capital of Thailand?
Answer: Bangkok |
| 4. Give the correct name for the hormone which stimulates the nervous system and raises heartbeat?
Answer: Adrenaline |
| 5. What awards, founded by a Swedish chemist and inventor of dynamite, were first conferred on December 10th, 1901?
Answer: Nobel Prizes |
| 6. What do English-speaking people often say when they are being photographed?
Answer: ‘Cheese!’ Then they look as though they are smiling. |
| 7. How many permanent teeth does an adult have?
Answer: 32 |
| 8. What is the boiling point of water?
Answer: 100′ centigrade |
| 9. What is the American English word for the British English word-lift?
Answer: Elevator |
| 10. What are the 5 largest countries of the world?
Answer: 1-Russia, 2-China, 3-Canada, 4-USA, 5-Brazil |
| 11. What is the capital city of Kenya?
Answer: Nairobi |
| 12. Who invented the helicopter?
Answer: Sikorsky-American-1935 |
| 13. Who invented the electronic computer?
Answer: Berry Atanosoff-American-1942 |
| 14. What is the sport with the largest playing field?
Answer: Polo |
| 15. Which fictional character had two ugly sisters?
Answer: Cinderella |
| 16. What are the colors of the French flag?
Answer: Red, white and blue |
| 17. Which is the longest river in the world?
Answer: 6,670 for the Nile |
| 18. Which river flows through London?
Answer: The Thames |
| 19. How many bits are there in a byte?
Answer: 8 |
| 20. Which is the most famous long island?
Answer: Long Island in New York State, containing Brooklyn, Queens and John F Kennedy Airport |