UP TET General Knowledge Objective type Questions with Answers

UP TET GK and Current Affairs Get free online test series and General Knowledge free online test for TET Exam 2018. Most of the candidates confused in the full form of TET here we have complete details about TET. 

1.       The famous king of the Kushana dynasty was

A.      Pushya

B.      Kanishka

C.      Harisha Vardhana

D.      Kuvishka

Answer:B

2.       In 1498, vasco da gama landed at

A.      Delhi

B.      Nalanda

C.      Calcutta

D.      Calicut

Answer:D

3.       Indus valley civilization might have been destroyed by

A.      Mughals

B.      Aryans

C.      Mongols

D.      Dravidians

Answer:B

4.       The Indus Valley houses were built of

A.      Bamboos

B.      Wood

C.      Bricks

D.      Stone

Answer:C

5.       The French made their advent through

A.      Mahe

B.      Yenam

C.      Karaikal

D.      Pondicherry

Answer:D

6.       The last Mughal Emperor was

A.      Akbar

B.      Babur

C.      Bahadur Shah

D.      Noor Jehan

Answer:C

7.       The first wave of Aryan immigration into India began in

A.      500 BC

B.      1000 BC

C.      1500 BC

D.      1000 BC

Answer:C

8.       Aryans lived in

A.      Maharashtra

B.      South India

C.      Central India

D.      Gangetic Valley

Answer:D

9.       The brain trust of Chandra Gupta Maurya was

A.      Fahien

B.      Megasthanes

C.      Nandagopala

D.      Kautilya

Answer:D

10.   The musical instruments used by the Aryans was

A.      The Drum

B.      The Lute

C.      The cymbal

D.      All the above

Answer:D 

Previous Quiz  General Knowledge Next Quiz
Spread the love

Leave a Reply