General Knowledge Quiz Set – 3

1.      Who is Saeed Jaffrey?

A.     Famous dancer

B.     Famous actor

C.     Famous poet

D.    Famous singer

Answer : B

2.     Who is the author of the book “The Thama and His Missing Mother”?

A.     Reshma Patil

B.     Saba Imtiaz

C.     Kamala Laxman

D.    Rosinka Chaudhuri

Answer : C

3.     Apple has planned to open its first retail store at ___________, which will also be Southeast Asia’s first to be powered solely by Solar Energy?

A.     Thailand

B.     Singapore

C.     Philippines

D.    Indonesia

Answer : B

4.     Which of the following state has implemented National Food Security Act (NFSA), 2013 in 14 districts?

A.     Punjab

B.     Rajasthan

C.     Gujarat

D.    Odisha

Answer : D

5.     13th World Wushu Championship was hosted at _______.

A.     Indonesia

B.     China

C.     Japan

D.    Russia

Answer : A

6.     The 46th Edition of International Film Festival of India 2015 will be held from 20th to 30th November, in __________.

A.     Goa

B.     Hyderabad

C.     Delhi

D.    Mumbai

Answer : A

7.     Competition Commission of India (CCI) has recently imposed fine on few Airlines, which of the following is NOT one of them?

A.     Kingfisher

B.     Indigo

C.     Spice Jet

D.    Jet Airways

Answer : A

8.    Who is the brand ambassador for Digital India Campaign?

A.     Madhuri Dixit

B.     Ankit Fadia

C.     Ira Singhal

D.    Shriram Nene

 Answer : B

9.     What is the headquarters of Universal Postal Union (UPU)?

A.     Rome, Italy

B.     Tokyo, Japan

C.     Berne, Switzerland

D.    Vienna, Austria

Answer : C

10.Who is Kiren Rijiju?

A.     Ministry of Micro, Small & Medium Enterprises

B.     Ministry of Minority Affairs

C.     Union Ministry of Housing and Urban Poverty

D.    Union Minister of State for Home Affairs

Answer : D

 Previous  Next
Spread the love

Leave a Reply