GK Questions and Answers for competitive exams set-2

1.      Tata Steel got green clearance for mining of mineral sand, used in coal production from which of the following state?

A.     Assam

B.     Madhya Pradesh

C.     Gujarat

D.    West Bengal

Answer : D

2.     Which of the following banks has introduced Neev Fund to finance low-income state infrastructure projects?

A.       ICICI

B.     SBI

C.     HDFC

D.    BOI

Answer : B

3.     Who is new Union Minister for Steel and Mines?

A.     Anant Geete

B.     Najma Heptullah

C.     Narendra Singh Tomar

D.    Jagat Prakash Nadda

Answer : C

4.     Name the Naval Ship which has been commissioned by Admiral RK Dhowan at Visakhapatnam?

A.     INS Sindhughosh

B.     INS Shivalik

C.     INS Vishwakarma

D.    INS Astradharani

Answer : C

5.     World Science Day is Observed on________.

A.       12th November

B.     11th November

C.     9th November

D.    10th November

Answer : D

6.     India’s first Affordable Medicines and Reliable Implants for Treatment (AMRIT) was launched at AIIMS in _________.

A.     New Delhi

B.     Jodhpur

C.     Patna

D.    Raipur

Answer : A

7.     Which of the following ministry has recently launched the two schemes, Swadesh Darshan and PRASAD?

A.     Ministry of Railways

B.     Ministry of Finance

C.     Ministry of Defence

D.    Ministry of Tourism

Answer : D

8.    Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) summit 2015 will be hosted at ________.

A.     Australia

B.     Philippines

C.     Indonesia

D.    Canada

Answer : B

9.     Who has been appointed as the India’s next and permanent representative to UN ?

A.     Vangala Eswaraiah

B.     Raghav Chandra

C.     Syed Akbaruddin

D.    A S Kiran Kumar

Answer : C

10.National Press Day is observed on ___________.

A.     13th November

B.     16th November

C.     15th November

D.    14th November

Answer : B

Previous Next
Spread the love

Leave a Reply