GK Questions Answers Set – 4

1.      Who among the following cricketer has announced his retirement from International Cricket in February 2016?

a)    Kyle Mills

b)    James Anderson

c)    Michael Clarke

d)    Brendon McCullum

Answer : D

2.     Which country has recently added the Indian Lion in endangered species list?

a)    German

b)    Africa

c)    US

d)    Australia

Answer : C

3.     World Trade Organization (WTO) Ministerial Conference of 2015 was hosted at which of the following countries?

a)    China

b)    Kenya

c)    Argentina

d)    Brazil

Answer : B

4.     National Consumer Day was observed on ________.

a)    21st December

b)    22nd December

c)    24th December

d)    23rd December

Answer : C

5.     Who has been appointed as the new MD and CEO of the Lakshmi Vilas Bank?

a)    Shaktikanta Das

b)    Shekhar Basu

c)    Bhusan Kumar

d)    Parthasarathi Mukherjee

Answer : D

6.     Which of the following state government has recently launched Anwesha Scheme to provide free education to SC/ST students?

a)    Odisha

b)    Bihar

c)    Madhya Pradesh

d)    Gujarat

Answer : A

7.     Who has won the 2015 BBC Sports Personality of the Year Award?

a)    Cristiano Ronaldo

b)    Andy Murray

c)    Lionel Messi

d)    Roger Federer

Answer : B

8.    Who among the following persons has won the Under-19 Singapore Squash Open title?

a)    Saurav Ghosal

b)    Cyrus Poncha

c)    Abhay Singh

d)    Siddharth Suchde

Answer : C

9.     Who has been recently appointed as the new MD & CEO of Laxmi Vilas Bank?

a)    Usha Ananthasubramanian

b)    Rakesh Sharma

c)    P S Jayakumar

d)    Parthasarathi Mukherjee

Answer : D

10.Name the country which has got back the ban on oil exports after 40 years?

a)    UK

b)    US

c)    China

d)    Russia

Answer : B

Previous Next
Spread the love

Leave a Reply