General Knowledge Quiz Set 5

1.       Name the legendary bollywood actor who has been honored with the Padma Vibhushan Award recently?

A.     Anupam Kher

B.     Dilip Kumar

C.     Naseeruddin Shah

D.    Sanjeev Kumar

Answer : B

2.      Name the first woman who has been elected in the Saudi Arabia municipal council election in the Madrika district of Mecca.

A.     Mona Al Beheiri

B.     Somayya Jabarti

C.     Maryam Al Mansouri

D.    Salima bint Hazab al-Otaibi

Answer : D

3.      Recently how many agreements has been signed between India and Japan?

A.     16

B.     18

C.     19

D.    17

Answer : A

4.      The I-LTEO programme is launched by which of the following union ministries?

A.     Ministry of HRD

B.     Ministry of Environment, Forests and Climate Change

C.     Ministry of Defence

D.    Ministry of Family Welfare

Answer : B

5.      Who is the author of the book- “Midnight’s Children”?

A.     Khushwant Singh

B.     Arun Shourie

C.     Salman

D.    Mulk Raj Anand

Answer : C

6.      International Day for Victims of Genocide is observed on _______.

A.     11th December

B.     8th December

C.     9th December

D.    13th December

Answer : C

7.      .Indian Government has planned to establish three Indian Institute of Information Technology (IIITs) on a Public-Private-Partnership (PPP), which among the places were NOT one of them?

A.     Jaipur

B.     Ranchi

C.     Pune

D.    Nagpur

Answer : A

8.     Losar Festival was recently started at which of the following states?

A.     Punjab

B.     Nagaland

C.     Jammu & Kashmir

D.    Himachal Pradesh

Answer : C

9.      Which of the following countries has recently hit by the Typhoon “Melor”?

A.     Australia

B.     Malaysia

C.     Indonesia

D.    Philippines

Answer : D

10.  Who is the Union Minister of Environment, Forest and Climate Change (Independent Charge)?

A.     Thawar Chand Gehlot

B.     Prakash Javadekar

C.     Dr. Harsh Vardhan

D.    Ananth Kumar

Answer : B

Previous Next
Spread the love

Leave a Reply