SSC CGL GK Free Study Material 2017 PDF Download

Chapter  1 Chapter  2 Chapter  3
Chapter  4 Chapter  5 Chapter  6
Chapter  7 Chapter  8 Chapter  9
Chapter  10 Chapter  11 Chapter  12
Chapter  13 Chapter  14 Chapter  15
Chapter  16 Chapter  17 Chapter  18

SSC CGL GK 2017

Objective Type GK Questions  for SSC CGL 2017

1.What was the theme of 2016 International Mountain Day (IMD)? 

a) Mountain minorities and indigenous peoples

b) Mountain cultures: Celebrating diversity and strengthening identity 

c) Managing mountain biodiversity for better lives 

d) None of the above

Answer :  Mountain cultures: Celebrating diversity and strengthening identity

2. Identify the country that abolished the controversial Kafala Labour System.

a) Qatar

b) Kuwait

c) Saudi Arabia

d) Oman

Answer : Qatar

3.Which footballer won the 2016 Ballon D’OR award?

a) Lionel Messi

b) Luis Suárez

c) Neymar

d) Christiano Ronaldo

Answer : Christiano Ronaldo

4.The Indian Oil Corporation recently announced how much discount on petrol and diesel fuel purchases, if the payment is made using digital means?

a) 0.25 percent

b) 0.50 percent

c) 0.75 percent

d) 1 percent

Answer : 0.75 percent

5.Who topped the 2016 Forbes World’s Most Powerful People List?

a) Donald Trump

b) Angela Merkel

c) Vladimir Putin

d) Barack Obama

Answer : Vladimir Putin

6.Who was conferred with the Golden Jubilee Lifetime Achievement Award by the Sports Journalists’ Association of Mumbai (SJAM)? 

a) Kapil Dev

b) Sunil Gavaskar

c) Ajit Wadekar 

d) Virendra Sehwag

Answer : Sunil Gavaskar 

7.A biopic, titled Blond Ambition, was named as the most admired unproduced film script available at present in the Hollywood system. It is a biopic of whom of the following?

a) Madonna

b) Nicolas Cage

c) John Travolta

d) Bruce Willis

 Answer: Madonna

8.India’s Prime Minster Narendra Modi’s position in the 2016 Forbes World’s Most Powerful People List is

a) 6th position

b) 7th position

c) 8th position

d) 9th position

Answer : 9th position

9.Name the legendary horse jockey who died recently and was the rider of the Shergar?

a) Frankie Dettori

b) Mick Fitzgerald

c) Michael Stoute

d) Walter Swinburn

Answer : Walter Swinburn

10.Which multilateral agency halted two concurrent processes initiated by India and Pakistan under the Indus Water Treaty?

a) World Bank Group

b) International Monetary Fund

c) Asian Development Bank

d) Asian Infrastructure and Investment Bank

Answer : World Bank Group

Leave a Reply